راهنمای خرید جعبه تقسیم تلفن سانترال

i-dev Software Group
3 min readOct 13, 2022

--

محتوای عناوین

1 راهنمای خرید جعبه تقسیم تلفن سانترال

1.1 ساختار جعبه تقسیم تلفن سانترال

راهنمای خرید جعبه تقسیم تلفن سانترال

پست مخابراتی یا جعبه مخابراتی روی دیوارهای خانه‌ها و یا کوچه‌ها دیده می‌شود که مخابرات از این پست‌های تلفنی برای راحت کردن ارتباطات استفاده می‌کند. به عبارت ساده‌تر برای تصویر و تلفن هر محله لازم است که کابل کشی برق تا یک نقطه به عنوان محل تقسیم انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جعبه تقسیم تلفن سانترال با ما و ادامه این مقاله همراه باشید .

این نقطه تقسیم باعث می‌شود بتوانیم از یک تلفن یا کابل برق در یک کوچه تلفن‌های مختلفی را در آن کوچه یا محله راه اندازی و اجراء کنند. همین مسئله منجر شده از این جعبه مخابراتی برای تقسیم کردن خطوط تلفن در یک محله استفاده کنند. یک کابلی که ظرفیت بالایی دارند را نمی‌توان به صورت مستقیم به تلفن متصل کنیم بنابراین برای اتصال آن باید به پست مخابراتی رجوع کرد و ظرفیت را بین تلفن‌های مختلف تقسیم کرد. در این صورت است که می‌توان به بهترین شکل از تمام تلفن‌ها استفاده کرد.

راه اندازی این جعبه‌های مخابراتی از طریق زوج سیم‌ها صورت می‌گیرد. در حالت کلی پست‌های مخابراتی از نظر جنسی که دارند به دو دسته تقسیم می‌شوند. برای ساخت دسته اول آن‌ها از مواد پلاستیکی استفاده شده به همین دلیل قیمت ارزانی دارند وبی‌عیب و نقص هم نیستند. معایب این پست‌ها باعث شده کارایی خود را از دست بدهند و کمتر استفاده شوند.

اما دسته دوم این جعبه‌ها را از فلز می‌سازند که استحکام پایداری آن‌ها به مراتب بالاتر است. فلزی بودن این پست‌ها یک مزیت است اما گاهی اوقات اگر عیبی در آن‌ها دیده شود احتمال دارد که افراد دچار مشکل شوند. پست‌های مخابراتی از نظر کاربردهای محیطی هم به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

برای مثال پست‌های معمولی و بارانی را می‌توان نام برد که نوع معمولی در محیط‌های بسته کاربرد دارند اما پست‌های بارانی در محیط‌های عمومی و روباز کاربرد دارند. در پست‌های بارانی برای اتصالات ورودی و خروجی عایقی استفاده شده که سطح ایمنی را افزایش می‌دهد.

ساختار جعبه تقسیم تلفن سانترال

  • بدنه پست: ساختار اصلی و بدنه جعبه می باشد که بایستی در مکان مناسب به دیوار متصل شود.
  • فریم‌ها: به شکل ستون‌های عمودی قرار دارند که ترمینال کروز بر روی آن سوار می‌شود.
  • ترمینال کروز: ترمینال های مخابراتی می باشند که ارتباط زوج سیم‌ های بالایی به سیم‌ های ارتباطی را برقرار می نماید.
  • زوج سیم‌ها : سیم‌های بالای ترمینال کروز بوده که با قیچی کروز بسته به نوع رنگ زوج سیم‌های مخابراتی پانچ می شوند. ( ترتیب رنگ ها رعایت می شود )
  • سیم‌های ارتباطی : زوج سیم هایی می باشند که در زیر هر پورت ترمینال کروز قرار گرفته و بین زوج سیم های فوقانی هر ترمینال را با ترمینال دیگر ارتباط می دهد که با نام سیم رانژه شناخته می شود. در اصل به وسیله ی این زوج سیم ها ارتباط بین دو زوج سیم را برقرار می شود.

در حالت کلی سه دسته کابل وارد جعبه مخابراتی (باکس مخابراتی) می‌شود :

دسته اول کابل‌های جک را شامل می شود.

شامل ارتباط بین سانترال و جعبه است و حاوی کابل‌های جک، کارت‌های خطوط شهری و خطوط داخلی می باشد.

دسته دوم کابل‌های خطوط شهری آنالوگ را شامل می شود که از سوی مخابرات آمده و بایستی وارد جعبه شود.

دسته سوم کابل‌ های داخلی‌ هستند که همان کابل ‌های ساختمان به حساب می آیند.

--

--

No responses yet